backbending & hip opening

Regelmatig is er een themales die zich of op je rug of op je heupen richt.

Soepele heupen zijn heel belangrijk om klachten in je lage rug tegen te gaan. Er zijn in yoga heel veel oefeningen waarbij je heupen strekt en ‘opent’. Je kunt altijd zo ver gaan als voor jou goed voelt. Of je nou heel flexibel bent in je heupen of nog heel stijf, je zult er veel aan hebben om aan deze oefeningen regelmatig mee te doen!

In de backbending lessen bouwen we langzaam de intensiteit van de houdingen op, hierdoor kom je dieper in je achterover buigingen dan je ooit zou denken. Door je rug langzaam losser te maken en op te warmen bereid je jezelf heel goed voor om moeilijkere asana’s te oefenen. Naar achter buigen is voor heel veel mensen in het begin lastig en zwaar, maar door oefening wordt het steeds natuurlijk om je rug naar achteren te buigen. Er wordt ook wel gezegd dat naar achter buigen je ruggengraat jong houdt!

Je kunt ook als beginner meedoen met de les, maar houd er dan rekening mee dat je wellicht niet alles direct zult kunnen 😉

nieuw bij Neo Yoga Delft?

Plan gratis proefles

Kom je voor het eerst yoga doen bij Neo Yoga Delft? Welkom! Je kunt elke les uit ons rooster uitkiezen om mee te doen voor een gratis proefles. Na je proefles kun je twee weken onbeperkt les proberen voor maar €20. Als je van tevoren vragen hebt kun je ons altijd mailen. De docenten in studio beantwoorden ook graag je vragen.

We also teach in English if a non-Dutch-speaking yogi comes to our classes.

meer Lessen

lees ook over andere lessen die je misschien leuk vindt

Yogastijl_Hatha actief_desktop_190x190px

Hatha Actief

Bij Hatha actief ligt de nadruk op lichamelijke inspanning in de vorm van verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen. Vind de balans in je lichaam en geest!

> hatha actief lespagina

DSC_6742

hatha rustig

In deze les ligt het tempo wat lager en is er meer focus op ontspanning en ademhaling. Deze les is uitstekend voor mensen met lichamelijke klachten en ouderen.

> hatha rustig lespagina

Neo Nidra

vinyasa flow

Vinyasa yoga is een uitdagende en dynamische vorm van yoga. Het verschil met Hatha yoga is vooral het dynamische aspect van Vinyasa yoga.

> vinyasa flow lespagina

login 

let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina