meditatie & ontspanning

 

Maandelijks zijn er terugkerende meditatie- en ontspanningslessen te volgen bij de studio. Je vindt ze terug bij de evenementen.

 

Meditatie met klankschalen

Laat je meevoeren door de ontspannende trillingen van de klankschalen die we speciaal uit India mee hebben genomen. Je kunt er voor kiezen te blijven zitten of je lekker liggend te installeren op je matje om zo nog meer te kunnen ontspannen.

 

Yoga Nidra

Dit is een lange geleide ontspanning waarbij je je bewustzijn tussen waken en slapen inbrengt en daardoor compleet ontspant. In de sessie breng je je aandacht naar verschillende lichaamsdelen, oefen je het terugtrekken van je zintuigen en visualiseer je. Het bestaat uit verschillende fasen (lees meer in ons blogbericht Yoga Nidra; de verschillende fasen omschreven) en doordat je hierin meegenomen wordt kom je in een diepe staat van fysieke en mentale ontspanning. Een Yoga Nidra sessie van 30-45 minuten kan gelijk staan aan zo’n vier uur slaap!

 

geleide meditatie

Om de maand is er op vrijdagavond een meditatie met Noortje. Hoe de invulling van de meditatie is wisselt per keer. Geleide meditatie helpt je om te concentreren, de docent begeleidt je door de meditatie heen waarbij er momenten zijn waarin er meer gepraat wordt en er momenten van stilte zijn, waarin je zelf ervaart. Zo kun je bijvoorbeeld meer bewust worden van je lichaam, ademhaling of observeer je gedachtepatronen en emoties. Ook kunnen een mantra of de chakra's onderwerp zijn van meditatie.

 

Moeite met stilzitten is geen probleem. Als op de grond zitten niet comfortabel is kun je er altijd voor kiezen om met je rug tegen de muur te steunen, een stoel te gebruiken of zelfs te gaan liggen. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om mee te kunnen doen!

 

actieve meditatie

Veel mensen vinden het stilzitten in meditatie een struikelblok. Osho heeft speciaal hiervoor de actieve meditatie ontworpen. Hierbij kom je eerst in beweging, door expressie laat je stress los, je maakt zo ruimte voor de stillere fase die daarna komt. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker in meditatie raakt dan wanneer je direct stil gaat zitten. Echt iets om te ervaren!

locatie

Kluizenaarsbocht 6

2614GT Delft

 

Gratis parkeren

bank

NL73 INGB 0006 1333 74

openingstijden

ma

di

wo

do

vr

za

zo

nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze events, workshops en cursussen?

 

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

6:00 - 21:30 uur

8:30 - 12:30 uur

9:30 - 17:30 uur

openingstijden

ma - vr

za

zo

 

6:00 - 21:30 uur

8:30 - 12:30 uur

9:30 - 17:30 uur