al jouw vragen beantwoord

veelgestelde vragen

Algemeen  

  Natuurlijk! Het maakt niet uit wat jouw flexibiliteit of kracht is voordat je aan yoga begint. Door yoga te doen wordt je soepeler en ontwikkel je je lichaam. Je kunt alle oefeningen altijd doen tot zover het voor jou goed voelt.

  Het antwoord op de vraag is makkelijk: zo vaak als je kunt en wilt! Natuurlijk hangt het er van af wat je wilt bereiken met je yoga beoefening. Vind je het vooral prettig om minimaal één keer in de week een moment voor jezelf te nemen en je lichaam en geest tot rust te laten komen? Dan is het voldoende om één keer in de week naar de les te komen. Wil je graag wat soepeler, flexibeler en sterker worden? Dan heeft zin om vaker te oefenen, in de les, maar ook thuis. Om de voordelen van yoga te beleven, probeer om regelmatig te oefenen en kom regelmatig terug bij dezelfde docent. Als je blijvende resultaten of echte veranderingen wil zien raden we aan om minimaal 2 tot 3 keer te oefenen. Met 1 keer per week kun je perfect andere activiteiten en sporten ondersteunen en/of ontspanning ervaren. Wij oefenen zelf zo vaak mogelijk, omdat we het fijn vinden en weten wat voor effect yoga op ons heeft!

  lessen en voorbereiding

   We hebben studiomatten die je kunt gebruiken voor je yogales. Na de les vragen we je om de mat schoon te maken, voor je ‘m weer oprolt voor de volgende gebruiker. Kom je regelmatig naar de les, dan raden we je aan om een eigen matje aan te schaffen. Je kunt deze mat eventueel bij de studio laten liggen in ons ‘mattenhotel’

   We verkopen ook matten in onze winkel. Het is wel fijn om op een eigen mat te oefenen. Je kunt een mat uitkiezen die je het prettigst vindt wat betreft grip en materiaal en je weet zeker dat jij de enige bent die er met zijn handen en voeten op zit (de matten in de studio worden ook na elke les schoongemaakt, maar toch). Daarnaast wordt je eigen mat ook onderdeel van je yoga ritueel. Zodra je je mat uitrolt ben je al begonnen met yoga.

   Het reserveren van een les is niet verplicht, maar wel heel erg handig! Zo weet je namelijk zeker dat je een plekje hebt voor de les waar je mee wilt doen en je ziet meteen of je wel een geldige kaart of abonnement hebt. Je kunt ook meteen via iDeal een nieuwe strippenkaart of losse les kopen. Je bent bij ons altijd flexibel in de dag en tijd waarop je lessen wilt volgen. Je kunt bij elke les gewoon binnenlopen, maar je kunt dus ook een plekje reserveren.

   Het is het beste om yoga te beoefenen op een lege maag. Dit is niet altijd mogelijk, maar wacht na een grote maaltijd zo’n 3 uur en na een kleinere maaltijd 1 uur. Verder is ook fijn om naar de wc te gaan voor je begint zodat je darmen en blaas leeg zijn.

   Wat is het verschil tussen de verschillende soorten lessen die jullie geven?
   Kijk hiervoor op de pagina over de verschillende lessen.

   vrouwen

    Al vanaf het eerste trimester zijn er speciale aanbevelingen voor zwangere vrouwen. Sommige asana’s en pranayama zijn juist goed om tijdens je zwangerschap te doen, andere kunnen schadelijk zijn. Overleg met je docent wat je het beste kunt doen als je de yogalessen wilt voortzetten. Laat het ons liefst zo snel mogelijk weten als je zwanger bent! Kijk ook op de pagina over de lessen tijdens de zwangerschap voor meer informatie.

    Bij lichte menstruatie is het geen probleem om yoga te beoefenen. Luister naar je lichaam en doe waar jij je prettig bij voelt. Sommige yogaoefeningen kunnen menstruatieklachten zelfs verlichten. Omgekeerde houdingen kun je beter vermijden. Gemma kan je uitgebreid advies geven over dit onderwerp.

    inschrijven, uitschrijven en abbonomenten

     Als je nog geen lid bent van Neo Yoga Delft kun je jezelf inschrijven. Je gaat dan Momoyoga, het systeem waarmee je lessen boekt en betaalt. 

     Let op: na inschrijven ontvang je een e-mail bericht ter controle van je e-mailadres. Heb je na enkele minuten nog geen e-mail ontvangen? Controleer de Ongewenste e-mail (SPAM) folder.

     Heb je na inschrijving helemaal geen e-mail ontvangen? Neem contact met ons op en stuur een bericht naar online@neoyogadelft.nl.

     Als je reeds lid bent van Neo Yoga Delft kun je online inschrijven voor lessen. Bekijk het lesrooster en kies de les die je wilt volgen en klik op ‘Book now’.

     Ben je nog geen lid van Neo Yoga Delft? Schrijf je in!

     Ben je ingeschreven voor een les, maar kun je niet of wil je de les verzetten? Zoek dan je les op bij Momoyoga en klik op ‘Uitschrijven’. Je kunt vervolgens op het lesrooster een andere les zoeken en klikken op ‘Les boeken’. Let op: je moet wel ingelogd zijn. Het kosteloos uitschrijven kan tot een uur voor aanvang van de les, je krijgt dan je lestegoed weer terug op je account. Schrijf je je korter van te voren uit, dan wordt er geen restitutie verleent.

     Wanneer je geen geldig abonnement of lessen tegoed hebt, wordt hier automatisch naar gevraagd als je wilt inschrijven voor een les. Je kunt dan kiezen uit de verschillende typen abonnementen die te vinden zijn op de pagina prijzen.

     In het onderdeel ‘Mijn lesrooster‘ in Momoyoga zie je jouw huidige abonnement en verloopdatum.

     Wanneer je geen geldig lessen tegoed of abonnement hebt, wordt hier automatisch naar gevraagd als je wilt inschrijven voor een les. Je kunt dan kiezen uit de verschillende typen losse lessen of strippenkaarten die te vinden zijn op de pagina prijzen.

     In het onderdeel ‘Mijn lesrooster‘ in Momoyoga zie je jouw huidige lessen tegoed.

     Onze strippenkaarten zijn 1 jaar geldig na aanschaf. Je kunt zelf de geldigheid inzien door in Momoyoga rechtsbovenin naar je profiel te gaan (je naam)

     Wanneer je inlogt in Momoyoga, kun je via het menu navigeren naar Mijn lesrooster.

     Hier zie je het overzicht van lessen waarvoor je ingeschreven staat en lessen die je eerder reeds gevolgd hebt. Ook zie je hier jouw abonnementen en/of strippenkaarten.

     Momoyoga, het systeem waarmee je onze lessen lessen boekt en betaalt. Ook kun je hier overzichtelijk terugvinden welk abonnement of hoeveel strippen je hebt gekocht, welke lessen je in het verleden hebt gevolgd en meer.

     andere vraag?

     neem gerust contact met ons op!

     Contact David
     david@neoyogadelft.nl
     0614107424

     Contact Gemma
     gemma@neoyogadelft.nl
     0648509687

     nieuw bij Neo Yoga Delft?

     volg een gratis proefles

     Kom je voor het eerst yoga doen bij Neo Yoga Delft? Welkom! Je kunt elke les uit ons rooster uitkiezen om mee te doen voor een gratis proefles. Na je proefles kun je twee weken onbeperkt les proberen voor maar €25. Als je van tevoren vragen hebt kun je ons altijd mailen. De docenten in studio beantwoorden ook graag je vragen.

     We also teach in English if a non-Dutch-speaking yogi comes to our classes.

     login 

     let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina