stel het niet langer uit om te

starten met yoga

Heb je geen idee waar je moet beginnen?

Wij helpen je op weg!

Je wilt graag beginnen met yoga maar je weet misschien nog niet welke stijl of docent bij je past, wat voor voorbereiding je nodig hebt voor een les en wat je mee moet nemen. Geen zorgen, dat begrijpen we! Je leest alles wat je moet weten op deze pagina.

yogastijlen in een notendop

Welke stijl past bij jou?

hatha actief starten met yoga

actieve hatha

Afwisselende lessen waarin je, met aandacht en bewustzijn van je adem, zowel spierversterkende oefeningen doet als houdingen waarin je meer stretcht. Er is dynamiek in de zonnegroet, er zijn krachtige houdingen, maar de les heeft vaak ook rustigere momenten of een specifieke ademoefening. Er wordt altijd afgesloten met een eindontspanning.

> hatha actief lespagina

hatha rustig starten met yoga

rustige hatha

Toegankelijke lessen met aandacht voor milde bewegingen, het losmaken van je gewrichten en spieren afgewisseld met ontspanning. Mild in intensiteit en daardoor goed voor het laagdrempelig opbouwen van wat extra kracht en flexibiliteit. Veel aandacht voor de ademhaling gedurende de hele les én losse ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

> hatha rustig lespagina

Vinyasa flow

Deze actieve, dynamische yogastijl brengt je lekker in beweging! Met vloeiende bewegingen ‘flow’ je op je ademhaling in een meer doorgaand tempo door de houdingen heen. Energieke lessen vol variatie en uitdaging.

> vinyasa flow lespagina

 

yin

Deze vorm van yoga bestaat vooral uit zittende en liggende houdingen. Je blijft langer in de pose, laat jezelf stil worden en de spanning uit je lichaam wegvloeien: je laat je zo echt in een houding ‘zakken’. Met een ontspannen lichaam kunnen loslaten, je er aan overgeven en oefenen om aanwezig te zijn in het moment. Yin heeft zo ook een meditatief karakter.

> yin lespagina

 

starten met yoga is simpel

Kies een stijl die bij je past

Kijk hiervoor naar de yogastijlen in een notendop. Neem ook een kijkje bij de yogadocenten om te zien wie de lessen geeft. 

plan een proefles

Je kunt iedere les uit ons rooster kiezen voor een gratis proefles. Onze docenten zullen je een warm welkom geven. 

kom in balans

Voel je meer in balans, wordt soepel en sterk, verbeter je ademhaling en leer bewust te ontspannen. 

beginnerscursus actieve yoga

Leer in 4 lessen de basis van de actieve Hatha yoga die wij geven. Je leert de zonnegroet stap voor stap en krijgt meer uitleg over de houdingen die we doen. De cursus is inclusief een boekje met achtergrondinformatie en is geschikt voor iedereen! Na de cursus kun je verdergaan met Hatha Yoga actief en/of Vinyasa Flow lessen.

Speciaal geschikt als je wilt starten met actieve lessen óf als je al langer bezig bent nog eens stil wilt staan bij de basis!

Kijk bij de events pagina voor de data van geplande cursussen.

Wat is belangrijk voor je eerste les?

Heb je nog vragen?

Wellicht vind je je antwoord bij de FAQ. Je mag ook altijd contact opnemen met David (david@neoyogadelft.nl) of Gemma (gemma@neoyogadelft.nl).

login 

let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina