yin 

Yin yoga is een rustige en meditatieve yogastijl waarbij houdingen langere tijd worden vastgehouden. Het kan een kalmerend effect hebben op de geest, waardoor Yin Yoga je helpt bij het loslaten van stress, je meer in het moment aanwezig laat zijn en het verhogen van een gevoel van innerlijke rust en kalmte.

Deze vorm van yoga is afgeleid van de oorspronkelijke Hatha yoga traditie, met invloeden van de Chinese Taoïstische oefeningen en de Westerse wetenschap om je algehele gezondheid te verbeteren. Yin yoga is gebaseerd op het Taoïstische concept van yin en yang, tegenovergestelde en complementaire principes in de natuur. Dit is ook terug te vinden in het menselijk lichaam. ‘Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht’ zegt Paul Grilley (de grondlegger van Yin yoga).

“The quieter you become, the more you are able to hear”
Rumi

Yin yoga werkt op de yin gedeeltes van het lichaam; ligamenten, gewrichten, kraakbeen, botten en fascia. Deze oefen je door ze op een ‘yin manier’ te benaderen. Je bereikt deze plekken alleen door een houding voor een lange periode vast te houden (3 à 5 minuten) en door je spieren te ontspannen. Je kunt de yin principes toepassen in het hele lichaam, maar we focussen vooral op ruggengraat en onderlichaam omdat dit het gebied is dat geleidelijk, als we ouder worden, het meest verstard.

Ondanks dat het een meer passieve vorm van yoga is, betekent het niet dat het een makkelijke vorm van yoga is. Je oefent om aandacht te hebben; aanwezig te zijn. Je beleeft met aandacht wat er gebeurt op dit moment tijdens de oefeningen. Zo ervaar je je lichaam en leer je het kennen. Het loslaten van verwachtingen van hoe het er uit moet zien of hoe het zou moeten zijn, maar voelen hoe het voor jou is, nu. Je komt in een houding, vindt dat punt waar je weerstand voelt en blijft daar. Je keert naar binnen en merkt op hoe het voelt.

 

Voordelen van Yin Yoga

Als je regelmatig yin yoga beoefent kan het:

  • stress reduceren
  • je gewrichten mobiliseren, meer beweeglijkheid geven in je lichaam
  • lichamelijke spanningsklachten verminderen
  • een ‘open mind’ creëren
  • stilte brengen: geest en lichaam kalmeren en balanceren
  • piekeren en angsten verminderen
  • zorgen voor een betere circulatie
  • diepere ontspanning geven
  • flexibiliteit verbeteren
  • balans brengen in de interne organen en een betere doorstroming van chi of prana creëren door meridiaan stimulatie
 
 
 
 
 

nieuw bij Neo Yoga Delft?

Plan gratis proefles

Kom je voor het eerst yoga doen bij Neo Yoga Delft? Welkom! Je kunt elke les uit ons rooster uitkiezen om mee te doen voor een gratis proefles. Na je proefles kun je twee weken onbeperkt les proberen voor maar €25. Als je van tevoren vragen hebt kun je ons altijd mailen. De docenten in studio beantwoorden ook graag je vragen.

We also teach in English if a non-Dutch-speaking yogi comes to our classes.

login 

let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina