yin 

Deze vorm van yoga is afgeleid van de oorspronkelijke Hatha yoga traditie, met invloeden van de Chinese Taoïstische oefeningen en de Westerse wetenschap om je algehele gezondheid te verbeteren. Yin yoga is gebaseerd op het Taoïstische concept van yin en yang, tegenovergestelde en complementaire principes in de natuur. Dit is ook terug te vinden in het menselijk lichaam. ‘Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht’ zegt Paul Grilley (de grondlegger van Yin yoga).

“The quieter you become, the more you are able to hear”
Rumi

Yin yoga werkt op de yin gedeeltes van het lichaam; ligamenten, gewrichten, kraakbeen, botten en fascia. Deze oefen je door ze op een ‘yin manier’ te benaderen. Je bereikt deze plekken alleen door een houding voor een lange periode vast te houden (3-10 minuten) en door je spieren te ontspannen. Je kunt de yin principes toepassen in het hele lichaam, maar we focussen vooral op ruggengraat en onderlichaam omdat dit het gebied is dat geleidelijk, als we ouder worden, het meest verstard.

Ondanks dat het een meer passieve vorm van yoga is, betekent het niet dat het een makkelijke vorm van yoga is. Je oefent om aandacht te hebben; aanwezig te zijn. Je beleeft met aandacht wat er gebeurt op dit moment tijdens de oefeningen. Zo ervaar je je lichaam en leer je het kennen. Het loslaten van verwachtingen van hoe het er uit moet zien of hoe het zou moeten zijn, maar voelen hoe het voor jou is, nu. Je komt in een houding, vindt dat punt waar je weerstand voelt en blijft daar. Je keert naar binnen en merkt op hoe het voelt.

effecten van Yin Yoga

Als je regelmatig yin yoga beoefent kan het:

  • stress reduceren
  • je gewrichten mobiliseren, meer beweeglijkheid geven in je lichaam
  • lichamelijke spanningsklachten verminderen
  • een ‘open mind’ creëren
  • stilte brengen: geest en lichaam kalmeren en balanceren
  • piekeren en angsten verminderen
  • zorgen voor een betere circulatie
  • diepere ontspanning geven
  • flexibiliteit verbeteren
  • balans brengen in de interne organen en een betere doorstroming van chi of prana creëren door meridiaan stimulatie

nieuw bij Neo Yoga Delft?

Plan gratis proefles

Kom je voor het eerst yoga doen bij Neo Yoga Delft? Welkom! Je kunt elke les uit ons rooster uitkiezen om mee te doen voor een gratis proefles. Na je proefles kun je twee weken onbeperkt les proberen voor maar €20. Als je van tevoren vragen hebt kun je ons altijd mailen. De docenten in studio beantwoorden ook graag je vragen.

We also teach in English if a non-Dutch-speaking yogi comes to our classes.

meer Lessen

lees ook over andere lessen die je misschien leuk vindt

Restorative

restorative

Voor een ontspannen lichaam en een relaxte geest. M.b.v. allerlei hulpmiddelen wordt je lichaam zoveel mogelijk ondersteund en kom je geheel tot rust.

> restorative lespagina

Ashtanga yoga

backbending &
hip opening

Soepele heupen zijn heel belangrijk om klachten in lage rug tegen te gaan. Kom dieper in je achterover buigingen dan ooit!

> back & hips lespagina

Neo Nidra

vinyasa flow

Vinyasa yoga is een uitdagende en dynamische vorm van yoga. Het verschil met Hatha yoga is vooral het dynamische aspect van Vinyasa yoga.

> vinyasa flow lespagina

login 

let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina