Hatha yoga actief

In de actieve Hatha yoga ligt de nadruk op lichamelijke inspanning in de vorm van verschillende houdingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama) en het vinden van een goede balans in je lichaam en geest. Actieve houdingen worden afgewisseld met meer ontspannende zodat je geconcentreerd kan blijven. De lessen zijn dynamisch, we laten asana’s zo goed mogelijk op elkaar aansluiten zodat ze op een natuurlijke manier elkaar opvolgen. Hierdoor hebben bepaalde stukken in de les soms wat meer weg van een Vinyasa flow les. Het blijft Hatha yoga doordat we houdingen ook langer vasthouden en aandacht besteden aan de juiste uitvoering, waardoor er meer verdieping ontstaat. Geen les is precies hetzelfde, elke docent geeft zijn of haar eigen invulling aan de oefeningen die je doet.

“The Body Is My Temple, Asanas Are My Prayers” 
B.K.S. Iyengar
 

LESOPBOUW

De opbouw van de les ziet er globaal gezien voor iedere Hatha les hetzelfde uit. We beginnen met korte concentratie- of ontspanningsoefening om je aandacht bij yoga te brengen. Hierna doen we een warming-up om je spieren en gewrichten los te maken. Daarop volgt de zonnegroet om je goed op te warmen en ook je concentratie nog meer bij de les te brengen. Het grootste gedeelte van de les besteden we aan de verschillende asana’s, met tussendoor korte ontspanningsmomenten. Dit gedeelte van les varieert; de ene keer doe je misschien meer gedraaide houdingen, de andere keer nemen we de tijd om de hoofdstand te leren en de volgende les ligt de nadruk op achteroverbuigingen. Tegen het eind van de les volgt vaak nog een ademhalings- of concentratie oefening. We sluiten de les af met een eindontspanning om je lichaam en geest helemaal tot rust te brengen

nieuw bij Neo Yoga Delft?

Plan gratis proefles

Kom je voor het eerst yoga doen bij Neo Yoga Delft? Welkom! Je kunt elke les uit ons rooster uitkiezen om mee te doen voor een gratis proefles. Na je proefles kun je twee weken onbeperkt les proberen voor maar €20. Als je van tevoren vragen hebt kun je ons altijd mailen. De docenten in studio beantwoorden ook graag je vragen.

We also teach in English if a non-Dutch-speaking yogi comes to our classes.

meer Lessen

lees ook over andere lessen die je misschien leuk vindt

Neo Nidra

vinyasa flow

Vinyasa yoga is een uitdagende en dynamische vorm van yoga. Het verschil met Hatha yoga is vooral het dynamische aspect van Vinyasa yoga.

> vinyasa flow lespagina

DSC_6742

hatha rustig

In deze les ligt het tempo wat lager en is er meer focus op ontspanning en ademhaling. Deze les is uitstekend voor mensen met lichamelijke klachten en ouderen.

> hatha rustig lespagina

Ashtanga yoga

backbending &
hip opening

Soepele heupen zijn heel belangrijk om klachten in lage rug tegen te gaan. Kom dieper in je achterover buigingen dan ooit!

> back & hips lespagina

login 

let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina