Hatha yoga actief

In de actieve Hatha yoga ligt de nadruk op lichamelijke inspanning in de vorm van verschillende houdingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama) en het vinden van een goede balans in je lichaam en geest. Actieve houdingen worden afgewisseld met meer ontspannende. De lessen zijn dynamisch, we laten asana’s zo goed mogelijk op elkaar aansluiten zodat ze op een natuurlijke manier elkaar opvolgen. Hierdoor hebben bepaalde stukken in de les soms wat meer weg van een Vinyasa flow les. Het blijft Hatha yoga doordat we houdingen ook langer vasthouden en aandacht besteden aan de juiste uitvoering, waardoor er meer verdieping ontstaat. Geen les is precies hetzelfde, elke docent geeft zijn of haar eigen invulling aan de oefeningen die je doet.

 

LESOPBOUW

De opbouw van de les ziet er globaal gezien voor iedere Hatha les hetzelfde uit. We beginnen met korte concentratie- of ontspanningsoefening om je aandacht bij yoga te brengen. Hierna doen we een warming-up om je spieren en gewrichten los te maken. Daarop volgt de zonnegroet om je goed op te warmen en ook je concentratie nog meer in het moment te brengen. Het grootste gedeelte van de les besteden we aan de verschillende asana’s, soms met tussendoor korte ontspanningsmomenten. Dit gedeelte van les varieert; de ene keer doe je misschien meer gedraaide houdingen, de andere keer nemen we de tijd om de hoofdstand te leren en de volgende les ligt de nadruk op achteroverbuigingen. Tegen het eind van de les volgt vaak nog een ademhalings- of concentratie oefening. We sluiten de les af met een eindontspanning om je lichaam en geest helemaal tot rust te brengen.


Flow & easy Hatha actief

We hebben twee speciale hatha actief lessoorten; Hatha actief ~ flow en hatha actief ~ easy. De flow les heeft meer vloeiende doorgaande bewegingen, maar is milder dan Vinyasa flow. De easy is actief, maar dan in rustiger tempo en met meer ontspanning tussendoor. Zeg maar, tussen de actieve en rustige Hatha les in. Je bent fysiek bezig, maar er is ook extra ruimte voor ademhalingsoefeningen en ontspanning. Het kan ook dat de opbouw actiever is en het tweede gedeelte rustiger.

nieuw bij Neo Yoga Delft?

Plan gratis proefles

Kom je voor het eerst yoga doen bij Neo Yoga Delft? Welkom! Je kunt elke les uit ons rooster uitkiezen om mee te doen voor een gratis proefles. Na je proefles kun je twee weken onbeperkt les proberen voor maar €25. Als je van tevoren vragen hebt kun je ons altijd mailen. De docenten in studio beantwoorden ook graag je vragen.

We also teach in English if a non-Dutch-speaking yogi comes to our classes.

login 

let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina