Yoga nidra

Diepe Ontspanning en Innerlijke Transformatie

door Gemma

Te midden van onze hectische levens kan het vinden van momenten van diepe ontspanning en innerlijke stilte een uitdaging zijn. Hier biedt Yoga Nidra een uitkomst, daarmee kun je een diepe staat van ontspanning ervaren.

Yoga Nidra, vaak aangeduid als ‘yogische slaap’, is een systematische begeleide meditatie die je in een staat van diepe ontspanning brengt terwijl je volledig wakker en bewust blijft. Het stelt je in staat om de bewustzijnslaag tussen wakker zijn en slapen te onderzoeken, waar diepgaande heling en transformatie kan plaatsvinden. In deze staat wordt de geest zeer ontvankelijk, waardoor je toegang krijgt tot de onderbewuste lagen van je zijn.

 

Het verloop van een Yoga Nidra sessie

Tijdens een Yoga Nidra-sessie lig je comfortabel op je yogamat. De docent zal je door een reeks zachte instructies leiden, waardoor je in een staat van diepe ontspanning wordt gebracht. Je wordt aangemoedigd om fysieke spanning, mentale stress en emotionele last los te laten, en jezelf over te geven aan het moment.

Terwijl de Nidra sessie vordert, zul je verschillende lagen van je bewustzijn verkennen, waaronder sensaties van het fysieke lichaam, de ademhaling, emoties en gedachten. Door middel van begeleide visualisaties zul je innerlijk reizen en de verborgen rijken van je onderbewuste geest ontdekken. Deze diepgaande verkenning kan je helpen bij het loslaten van diepgewortelde patronen, angsten en beperkende overtuigingen die je in het leven tegenhouden.

 

Wat levert Yoga Nidra je op?

Yoga Nidra is niet alleen een oefening van diepe ontspanning, maar ook een krachtig instrument voor zelftransformatie. Regelmatige beoefening kan helpen bij het verminderen van stress, angst en slapeloosheid. Het kan creativiteit, intuïtie en helderheid van geest bevorderen. Door toegang te krijgen tot het onderbewuste, kun je oude patronen herprogrammeren, positieve intenties manifesteren en een diep gevoel van innerlijke rust en welzijn cultiveren.

Maandelijks is er een Yoga Nidra sessie bij de studio, je vindt de data op onze evenementen pagina

Lees meer over yoga

Wat zijn chakra’s?

Over nadi’s, chakra’s en de combinatie met yoga. Deze ‘energierotondes’ en de doorstroom van levensenergie zo begrijpelijk mogelijk uitgelegd in relatie met yoga.

Lees verder...

login 

let op je wordt doorverwezen naar een andere pagina